Misica ubijena u Venezueli!

Foto: FAH

GENESIS CARMONA (22), studentica i lokalna miss turizma u Venezueli, posljednja je žrtva sukoba u toj zemlji. Genesis je upucana u glavu tijekom prosvjeda u Valenciji u utorak, a iz bolnice je potvrđeno da je od posljedica ranjavanja preminula.

Genesis Carmona studirala je turizam, a prošle godine osvojila je titulu Miss turizma.

Početkom siječnja ubijena je i bivša miss Venezuele, Monica Spear. Njoj se pokvario automobil na autoputu između Puerto Cabella i Valencije u kojem je bila sa suprugom i kćerkom. Misica i suprug su ubijeni u pljački. To je također jedan od razloga zbog kojeg je narod Venezuele izašao na ulice. Tada se predsjednik Maduro našao na udaru kritika svojih građana jer je u protekloj godini stradalo 24.700 osoba zbog čega se Venezuela našla na listi pet najnasilnijih zemalja na svijetu.

U Venezueli i dalje traju veliki sukobi između pristaša predsjednika Nicolasa Madura i prosvjednika koja je na strani oporbe.

Oporbeni vođa, Leonardo Lopez, predao se policiji nakon što su ga optužili daj e on kriv za poticanje nasilja i smrt tri osove koje su prošlog tjedna u Caracasu izgubile život. Lopez je prosvjednike pozvao da se i dalje nastave boriti.

SAD je osudio besmisleno nasilje nad prosvjednicima zbog čega je vlast u Venezueli naložila američkim diplomatima da što priju odu iz zemlje.

Ovo su najveći prosvjedi protiv vlasti otkad je Maduro stigao na vlast nakon smrti Huga Chaveza. Prosvjednici traže njegovu ostavku.

Pročitajte više