Mještani Čičke Poljane i dalje se bore s poplavama

Ilustracija: Hina

ČIČKA POLJANA i dalje se bori s poplavama. Mještani su umorni i neutješni, razina vode raste, a ovo je već treći puta u nazad četiri godine da se bore s poplavama.

"2010. je bilo kod nas u kući preko koljena, lani su staze bile promočene, a ove godine nam poplavljuju šupe i garaže te se penje prema temeljima gore", ispričala nam je Jana Pavelić. Danas je počela prijave štete uzrokovane poplavama za velikogoričko područje, no Ljubica Gmižić kaže uzalud sva odšteta kad se sve neprestano ponavlja.

"Čemu se imamo radovati. Dobiješ 2-3 tisuće i kaj s tim možeš? Mi smo potrošili puno više na renoviranje cijele kuće. Tlak sam dobila od svega toga", kaže Gmižić.

Centar naselja i dalje je prometno odsječen, kaže načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Velike Gorice Stjepan Kos.

"Promet je zatvoren, ali nastojimo osposobiti prolaz", rekao je Kos.

I danas su vatrogasci dostavljali pakete s hranom. Jučer je ukupno 70 paketa podijeljeno, a danas je 110 obitelji dobilo sve najvažnije potrepštine.

Konstantno se pune i vreće s pijeskom, a nabavljene su i posebne trake koje se lijepe na vrata i u doticaju s vodom pomoću zraka sprječavaju ulazak u kuću.

Stožer za zaštitu i spašavanje i dalje upozorava na potrebu dizanja stvari unutar kuće i oprez kako ne bi došlo do doticaja struje i vode. Novu opasnost predstavljaju i vodni valovi koji stižu iz Slovenije, a na ruku mještanima Čičke Poljane ne ide ni vrijeme, za sutra je ponovno najavljena kiša.

Pročitajte više