Mladi liberali: Ministru Jovanoviću su sati sviranja manje naporni od trčanja za loptom

Foto: Goran Mehkek (Cropix)

"PONOVNO smo neugodno iznenađeni Vašim prijedlozima kojima pokušavate reformirati hrvatsko školstvo. Prvo što želimo reći, Vi ponovno radite suprotno interesu djeteta ovim prijedlogom, kojim vrednujete dodatne sportske aktivnosti, a istodobno diskriminirate i obezvređujete umjetnički rad", stoji u priopćenju mladeži HSLS-a u kojem oštro prosvjeduju protiv novog "nacrta prijedloga Odluka o elementima i kriterijima za upis u srednje škole" ministra Željka Jovanovića. 

Mladi liberali smatraju kako je dovoljno diskriminirajuće da su izdavanja ministarstva daleko mizernija prema kulturi, nego prema sportu. 

"Mislite li da su sati sviranja manje naporni od trčanja za loptom? Očito da mislite, a to potvrđuje i Vaš prijedlog! Jer sviranje nekog instrumenta također zahtjeva svakodnevni disciplinarni naporni rad, kojim se gradi kultura duha djeteta", stoji u priopćenju u kojem se naglašava da je mladež HSLS-a oštro protiv ovog prijedloga, jer se njime izravno diskriminiraju svi oni koji svoj talent iskazuju sviranjem i plesom, te time obezvrjeđuje njihov rad! 

Mladi liberali predlažu ministru Jovanoviću 

da konačno napravi maturu za strukovne škole, te tako ostvari njihov ravnopravan položaj s gimnazijalcima. Predlažu i uvođenje informatike kao obveznog predmeta te da se zaustavi hiperinflacija odlikaša u osnovnim školama i kaos oko upisa uvođenjem Male mature.

Pročitajte više