Suverenisti: Odlučili smo. Nećemo izdati birače, naš obraz nije na prodaju

Foto: Luka Batelic/PIXSELL

Hrvatskih suverenisti održali su sjednicu Predsjedništva stranke na temu formiranja saborske većine nakon parlamentarnih izbora. Medijima se obratio saborski zastupnik i predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček. Vesna Vučemilović i on su preko liste Mosta ušli u sabor pa bi sa svoja dva mandata mogli podržati HDZ i Domovinski pokret te im na taj način osigurati potrebnu većinu čak i bez manjinaca. No, Suverenisti ustraju na svojem stavu.

"Naš obraz nije na prodaju. U Sabor smo ušli s kolegama iz Mosta i svaka druga odluka bila bi suluda. Zadnje četiri godine kritizirali smo vladajuće, govorili što su pogriješili, tražili smo vojsku na granice, kvotu za strane radnike, predlagali smo konkretne demografske mjere, sve je bilo odbijeno.

Jedini smo bili protiv ulaska u Eurozonu, građani žive lošije. Vladajući ništa nisu ispunili i sad bi bilo suludo ići s njima u bilo kakve kombinacije. Naš stav je jasan", rekao je. "Ne možemo podržati većinu s HDZ-om jer bismo izdali birače", dodao je.

"Lijevi nas uopće nisu zvali"

"HDZ očito može sastaviti većinu s manjinama i DP-om, dalje je na njima", istaknuo je. "Opcija novih izbora nije isključena, nemamo problem s tim", rekao je.

Na pitanje o lijevoj koaliciji rekao je da je sve rekao što je imao, da ta tema nije bila na stolu. "Prepustimo DP-u da pokušaju složiti većinu. Radi se o politici. Što će DP, ako uđe u vladu s HDZ-om, što će promijeniti? Hoće li smijeniti Turudića? Hoće li staviti vojsku na granice? Sustav se neće promijeniti...", rekao je.

Istaknuo je da o lijevoj opciji nisu razgovarali na Predsjedništvu, kao i da ih nitko nije zvao. "Mislim da treba prepustiti HDZ-u i DP-u hoće li stvoriti većinu, to više nije naše. Odluku smo donijeli samostalno, no imamo na umu kolege iz Mosta, ali moramo polagati račune našem članstvu", rekao je Pavliček.

Pročitajte više