Mladić liječnicima kazao da su ga pretukli policajci: Umro mjesec dana kasnije

Foto: Goran Ferbezar/Cropix

OBITELJ 18-godišnjeg Marka Azapovića iz Županje tvrdi kako je on umro zato što su ga mjesec dana prije pretukli policajci.

Kako je objavio Večernji list, Markova obitelj pronašla je nakon njegove smrti liječnički nalaz izdan 20. ožujka na kojemu je pisalo kako je Marko liječnicima rekao da je pretučen u policiji. "Uočljivi su bili hematomi na vratu, jedan manji na koljenu, bila su mu natučena dva rebra i natečen vrat. Tada smo tek doznali da je dobio batina jer nam se nije žalio na bolove. Na obdukciji je utvrđeno da je umro od ugruška u srcu, a kako je drukčije taj ugrušak mogao nastati nego od batina koje je dobio. Razgovarali smo s odvjetnikom i još ne znamo hoćemo li podnijeti prijavu protiv policije, ali vjerujemo da su batine koje je dobio u županjskoj policiji bile kobne i da je od posljedica umro", rekao je za ovaj dnevni list Markov brat Vjekomir koji je dodao da su mu Markovi prijatelji potvrdili da je govorio da je pretučen u policiji.

Marko je preminuo ove nedjelje. Obitelj ga je pronašla u sobi kada su ga zvali na ručak. Bio je već mrtav nekoliko sati.

Obdukcija je pokazala da je mladić umro prirodnom smrću zbog zastoja rada srca.
 

Pročitajte više