Mršave šanse za bijeli Božić: Snijeg moguć samo u gorju i Dalmaciji

Foto: Hina

KOLNICI su vlažni i skliski mjestimice u Gorskom kotaru. Zbog niskih temperatura tijekom jutra moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Duž Jadranske magistrale (D8) i na cestama u gorju mogući su odroni zemlje i kamenja. Izlazak teretnih vozila pojačan je na GP Bajakovo, kolona je duga oko kilometar.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Vrijeme pretežno sunčano

Pretežno sunčano, na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti mjestimice s umjerenom naoblakom. Puhat će povremeno umjeren južni i jugozapadni, a u Dalmaciji sjeverozapadni vjetar.

Najniža jutarnja temperatura zraka od -3 do 2, na Jadranu između 4 i 10, a najviša dnevna od 8 do 13, na Jadranu između 13 i 16 Celzijevih stupnjeva, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za 22. prosinca.

Snijeg moguć u gorju i unutrašnjosti Dalmacije

Zoran Vakula za HRT piše kako će se iznadprosječne temperature u prosincu nastaviti sve do Božića, dodajući kako se ni poslije 25. prosinca ne očekuju velike hladnoće.

Ipak, upozorava kako će temperatura ipak opadati, navodeći kako postoji mogućnost snijega u gorju na blagdan sv. Stjepana, a mogućnost snijega postoji i za unutrašnjost Dalmacije.

Pročitajte više