Mrsić o povećanju naknada: Prije dizanja ruku treba razmisliti o situaciji u Hrvatskoj

Foto: Hina

ŽUPANIJSKA skupština Sisačko-moslavačke županije, izglasovala je povećanje naknade za rad županijskim vijećnicima, predsjedniku, potpredsjednicima i članovima radnih tijela. Umjesto 500 kuna po sjednici vijećnici će dobiti 600 kuna, i to mjesečno. Za članstvo u županijskim odborima smanjena je naknada s 500 na 300 kuna, ali i uvedena mjesečna isplata.

Slučaj je komentirao i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

"Mislim da su prije dizanja ruku trebali razmisliti o situaciji u Hrvatskoj i da ima puno nezaposlenih i s obzirom da je Sisačko-moslavačka županija jedna od najnerazvijenijih županija sa najvećim postotkom nezaposlenih i mislim da je trebalo razmisliti i pogledati i izvan Skupštine. Poruka građanima je - sami će to ocijeniti na izborima je li to bilo ispravno ili ne. Ja mislim da to nije bilo ispravno" smatra Mrsić.

Za povećanje su bili vijećnici SDP-a, HNS-a, HSP-a, Laburista, DSU-a, HS-a, Reformista, AHSS-a, SDSS-a, SRP-a te SDA, a protiv HDZ-ova koalicija. HTV prenosi da je župan sisačko-moslavački Ivo Žinić najavio da će neće potpisivati isplate naknada.

Pročitajte više