Mrsić obećao umirovljenicima: Iduće godine će mirovine rasti i biti na vrijeme isplaćivane

Foto: Nenad Dugi/Cropix

"IDUĆE, 2013. godine, mirovine će biti na vrijeme isplaćivane, a njihov rast će se usklađivati po novoj formuli povoljnijoj za umirovljenike. Stabilizaciju državnog proračuna stoga nećemo raditi na račun mirovina jer su nam one zadnja crta obrane", izjavio je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić na Skupštini Matice umirovljenika Hrvatske u Zagrebu.

Ministar Mrsić je najavio i potpisivanje novog Sporazuma o Nacionalnom vijeću za umirovljenike i starije osobe koje će biti savjetodavno tijelo pri Vladi Republike Hrvatske. Sporazum će, kako je službeno potvrđeno iz Vlade, u idući utorak 18. prosinca potpisati predsjednik Vlade Zoran Milanović i predstavnici Matice umirovljenika Hrvatske, Sindikata umirovljenika Hrvatske i Koordinacije umirovljeničkih udruga.

Kako se navodi u priopćenju Matice umirovljenika, Skupština Matice umirovljenika Hrvatske usvojila je i Deklaraciju o osnovnim i neotuđivim pravima umirovljenika i starijih osoba koja će biti upućena na raspravu u Nacionalno vijeće, a potom u Vladu s prijedlogom da i Hrvatski sabor usvoji takav dokument koji bi imao izuzetno veliki značaj za sve umirovljenike. Na Skupštini je za novog predsjednika Matice umirovljenika Hrvatske izabran Vladimir Nožarić iz Karlovca, a za zamjenika predsjednika Josip Kovačić iz Marije Bistrice.

Pročitajte više