Mrsić u Saboru: Nismo ništa bolesniji od Europe, a imamo duplo više invalida!?

U SABORU se raspravljalo o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju kojim se uvodi nova kategorija osiguranika - sezonski radnici u poljoprivredi. Također se otpremnine uključuju u masu za izračun mirovina.

Predviđeno je i da Povjerenstvo za reviziju invalidskih mirovina dođe pod okrilje resornog ministarstva. "Povjerenstvo će biti važno zato što smo dvostruko iznad europskog prosjeka po broju odlazaka u invalidske mirovine", rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

"Mislim da nismo niti bolesniji od Europe, a niti uvjeti rada u Hrvatskoj nisu 100 posto gori nego u Europi pa da imamo 100 posto više invalida nego što ima Europa", sve je rekao Mrsić.

Mrsić je također naglasio da je isplata mirovina sigurna. U proračunu su, kaže Mrsić, osigurana sredstva za usklađivanje mirovina s troškovima života.

"Mirovine će biti isplaćivane na vrijeme. Unatoč nekim zlogukim primjedbama, neće biti nikakvih poremećaja", kazao je Mrsić. Usklađivanje mirovina s porastom plaća i troškova života provest će se 1. rujna, u skladu sa švicarskom formulom.

Pročitajte više