Murdoch optužen za piratstvo: News Corp hakirao konkurentske televizijske postaje?

PRITISAK na Murdochov News Corp sve više raste. Dok traje suđenje za hakiranje telefona slavnih osoba, pa čak i britanskih vojnika u Afganistanu i njihovih obitelji, u Velikoj Britaniji i Australiji pojavile su se optužbe da je News Corp preko posebne tajne jedinice hakirao konkurentske televizijske postaje, javlja Reuters.

Prve informacije o postojanju News Corpove tajne jedinice pojavile su se danas u australskom časopisu ~The Australian Financial Review". Jedinica nazvana Operational Security osnovana je 1990. godine s jednim ciljem - sabotiranja konkurentskih televizijskih postaja.

Operational Security bila je jedinica News Corpovog ogranka NDS, koji je ranije u ožujku prodan tvrtki Cisco Systems za pet milijardi dolara. Priča o navodnom hakiranju konkurentskih TV postaja objavljena je ranije tijekom tjedna u BBC-evoj emisiji "Panorama", a najnoviji medijski natpisi samo su potvrdili sumnje.

NDS je već ranije bio sumnjičen na piratstvo, ali su optužbe odbačene. Jedinica Operational Security okupljala je policijske službenike i djelatnike obavještajnih službi, a osnovana je s ciljem da pronalazi hakere koji su pokušali napasti News Corp. No, čini se da se agencija odlučila svojim snagama koristiti na drugi način.

Pročitajte više