Na Facebooku osvanula grupa "Ne dajem pare Todoriću"

NA FACEBOOKU se pojavila grupa "Ne dajem pare Todoriću", a njezini administratori objašnjavaju da ta stranica "promovira izbjegavanje proizvoda i usluga Ivice Todorića".

Na grupi su naveli i nekoliko razloga zbog kojih pozivaju na bojkot Todorićevih proizvoda i usluga. "U 2011 godini dobio je 153 milijuna kuna državnog poticaja. Unatoč tome, Agrokor je poznat kao najveći hrvatski neplatiša pa tako i najveći generator nelikvidnosti.

"S Ninoslavnom Pavićem uništio tvrtku Kamensko"

Skupa s prijateljem, medijskim tajkunom i vlasnikom EPH Ninoslavom Pavićem, uništio je tvrtku Kamensko kako bi se domogao atraktivnog zemljišta (za 43,7 milijuna kuna kupio je bezvrijedni Com.comov udio u tvrtki mStart telekomunikacije čime započinje proces rušenja Kamenskog u korist Miroslava Kutle.).

Ivica Todorić doslovno je bračnom paru Rohatinski (guverneru Hrvatske narodne banke), poklonio 2,1 milijun kuna, odnosno kuću u kojoj žive.

Upetljan je u krađu 26 tisuća tona žita iz državnih robnih rezervi koje je većim dijelom završilo na policama Konzuma. Pred policijom se branio da nije znao da kupuje ukradeno žito, a država je morala sama nadoknaditi ukradenu količinu.

"Plaća dugovanja u bonovima"

Obiteljsku rezidenciju 'Kulmerovi dvori' izgradio je u Parku prirode Medvednica za što urbanisti nikad ne bi izdali građevinsku dozvolu da objekt nije registriran kao hotel. Gradonačelnik Milan Bandić Todorićima je 2010. godine, prekrajanjem generalnog urbanističkog plana, na koncu omogućio da Kulmerove dvore legalno upišu kao obiteljsku rezidenciju.

Plaća dugovanja drugim firmama u obliku Konzumovih bonova što je protivno članku 28. zakona o čeku čime dovodi do slučajeva da radnici plaćenih firmi bivaju isplaćeni bonom za konzum umjesto zarađenim novcem. Država goni tvrtke koje isplaćuju plaću u bonovima, ali ne i Todorića koji ih tiska.

Svojim velikim utjecajem na hrvatske političare uspio je isposlovati mogućnost plaćanja režija u Konzumu i poslovnicama Tiska čime dobiva pristup ogromnoj količini gotovinskog novca. Taj novac koji su građani platili državi, određeni period Todorić koristi za poslovanje svojih firmi", objasnili su administratori grupe "Ne dajem pare Todoriću" zašto pozivaju na bojkot njegovih proizvoda i usluga.

Pročitajte više