Na natječaju za direktora Glavnog ureda HTZ-a pet valjanih prijava: Tko će zamijeniti Meri Matešić?

Foto: Hina

NA NATJEČAJ za izbor direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice pristiglo je pet valjanih prijava. Među njima će biti odabran nasljednik Meri Matešić, koja je smijenjena sredinom ožujka. Glavnim uredom HTZ-a privremeno upravlja ministar turizma Darko Lorencin.

Povjerenstvo za evaluaciju pristiglih natječajnih prijava je utvrdilo da je na natječaj za izbor direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice pristiglo ukupno šest prijava, od čega pet valjanih.

Predsjednik Povjerenstva za provođenje javnog natječaja je Ratomir Ivičić, zamjenik ministra, a članovi su Davor Ižaković, pomoćnik ministra, te Kristian Šustar, Ante Mihić i Boris Žgomba, članovi Turističkog vijeća.

Natječaj za izbor direktora bio je otvoren od 10. travnja do 10. svibnja, a sljedeći korak je razmatranje pristiglih prijava, odnosno prijedloga godišnjeg programa rada.

Povjerenstvo će Turističkom vijeću HTZ-a dostaviti prijedlog kandidata koji su dostavili valjane prijave i zadovoljavaju uvjete iz natječaja, na osnovu čega će kandidati biti pozvani na intervju. Konačna odluka se očekuje kroz dva tjedna.

Pročitajte više