Na području Jelenja pronašao ručnu bombu iz 2. svjetskog rata

Screenshot: Youtube

DOK je šetao šumom građanin Jelenja pronašao je ručnu bombu iz 2. svjetskog rata, javlja policijska uprava županije primorsko-goranske. Pronalazak je odmah prijavio policiji, a službenik Protueksplozivnog odjela ubrzo je utvrdio kako se radi o ručnoj bombi zaostaloj iz 2. svjetskog rata. Ona će biti uništena prema pravilima struke.

Policija je pozvala građane da oružja, eksplozivnih sredstava, streljiva i svih drugih opasnih predmeta odmah prijave policiji. Pronađene predmete ne smije se dirati niti pomicati, niti ih građani smiju sami donositi u policiju. Pozivom najbližoj policijskoj postaji ili na telefon 192 na mjesto događaja će doći stručno osposobljeni policijski službenici koji će ova sredstva na siguran način izuzeti i uništiti.

Kako bi izbjegli neželjene posljedice, ovom prilikom upućujemo i sve građane koji nedozvoljeno posjeduju spomenute predmete da ih ne ostavljaju u šumama, kontejnerima ili na mjestima koja su dostupna drugim građanima. Sve predmete moguće je bez ikakvih sankcija predati policiji u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“, a za što je  dovoljno nazvati 192 ili nadležnu policijsku postaju. Po predmete će doći i sigurno ih preuzeti policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka.

Sve potrebne informacije građani mogu dobiti i pozivom na besplatni broj telefona 0800 8892.

Pročitajte više