Na zagrebačkom trgu prikupljaju novac za bolesnu djecu branitelja: Zašto to nigdje nije jasno istaknuto?

NAKON što smo objavili priču o štandu koji se nedavno pojavio na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, na kojem se prodajom većinom vjerskih figurica prikuplja novac za "pomoć bolesnoj djeci" bez objašnjenja kamo prikupljeni novac zapravo ide, dobili smo objašnjenje iz zagrebačke policije.

Prema informacijama iz policije, navedeni štand ima uredno rješenje od Grada Zagreba koji je odobrio Ruci Prijateljstva – Udruzi za socijalno psihološku i duhovnu pomoć i podršku djeci i mladima iz Zagreba da u vremenskom razdoblju od 11. travnja do 11. svibnja može prodavati radove članova Udruge u humanitarne svrhe.

Gospođe kod štanda izjavile su da su ovdje u svrhu humanitarne prodaje radova članova Udruge i da na taj način pomažu bolesnoj djeci hrvatskih branitelja koji su poginuli u Domovinskom ratu, a da su sa strane štanda na komad papira napisali natpis "Pomoć bolesnoj djeci" iz razloga da upoznaju građane koji kupuju na njihovom štandu za koga ide novac od prodaje i da osim prodaje njihovih radova, ni na koji način ne prikupljaju nikakav dodatan novac.

Usprkos objašnjenju iz policije i dalje ostaje nejasno zašto prodavačice nigdje na štandu nisu istaknule za koga se prikuplja novac, ako je već istina da sredstva odlaze za pomoć bolesnoj djeci poginulih hrvatskih branitelja. Druga sporna stvar je i činjenica da prodavačice prolaznicima ne dopuštaju fotografiranje štanda, a kupcima, čak i kada ih upitaju za koju se djecu prikuplja novac, ne žele dati dodatne informacije.

Pročitajte više