Najbogatija žena svijeta australskim radnicima poručila da manje piju, a više rade

AUSTRALSKA multimilijarderka Gina Rinehart, nasljednica rudnika Hancock i najbogatija žena današnjice, svojim je kritičarima poručila da provode manje vremena pijući.

U kolumni u jednom magazinu vlasnica bogatstva od 30,1 milijardu američkih dolara napisala je: "Nema monopola u procesu postajanja milijunašem. Ako ste ljubomorni na one koji imaju više novca, nemojte samo sjediti i kukati. Učinite nešto da i sami zaradite - provodite manje vremena pijući, pušeći ili se družeći, a više radeći. Postanite jedna od onih osoba koje vrijedno rade, investiraju i grade, a istovremeno kreirajte prilike za zaposlenje drugih", prenosi Klix.ba. Pritom je, čini se, zanemarila činjenicu da je ona svoje bogatstvo naslijedila, a ne zaradila.

Rinehart za siromaštvo u svojoj zemlji krivi socijaliste i politiku usmjerenu protiv biznisa pa vladu poziva da smanji visinu minimalne plaće, baš kao i poreze, ukoliko ne želi da završi kao Grčka.
 
"Milijunaši i milijarderi koji su odlučili investirati u Australiju su zapravo oni koji žele pomoći siromašnima i mladima. Ova tajna se treba daleko čuti", poručila je bogatašica. Ipak, njene riječi nisu naišle na odobravanje političara.

Na kojem planetu ona živi?

Tako je ministar financija Wayne Swan ovakve komentare nazvao uvredama za milijune radnika koji svaki dan odlaze na posao kako bi zaradili za kruh svojoj djeci i platili račune. Optužio ju je i da vodi kampanje s ciljem zaštite vlastitog interesa i protiv vladinih poreza na profit rudnika i zagađenje zraka.

Ljevičarska Zelena stranka optužila ju je da vodi opasnu politiku, a njene poruke prokomentirala kao bizarne, dodajući da je ona bogata zahvaljujući svojoj obitelji i da je njoj kao takvoj lako govoriti kako bi radnici s minimalnim plaćama trebali dobivati još niže nadnice.

"Dok pokušava uvesti jeftinu radnu snagu iz inozemstva i izbjeći plaćanje poreza, Rinehart tvrdi da su upravo bogataši najveće društveno dobro", razočarani su u sindikatu rudara pa pitaju: "Na kojem planetu ona živi?"

Pročitajte više