Nakon kratkog primirja ponovo sukobi u Siriji

Foto: FAH

SUKOBI su nastavljeni u subotu između pobunjenika i režimskih snaga na tri ključna lokaliteta u Siriji nakon 48-satnog prekida vatre, objavila je nevladina organizacija Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Vojska i njezini saveznici, među kojima libanonski Hezbolah, pristali su na primirje koje je stupilo na snagu u četvrtak u Zabadaniju, pobunjeničkom uporištu blizu Damaska, i šijitskim selima Fua i Karaja u pokrajini Idleb, u rukama režima Bašara al-Asada.

 "Prekid vatre je prekinut u Zabadaniju, Fui i Kafraji", rekao je Rami Abdel Rahman, šef Sirijskog opservatorija za ljudska prava.

Tijekom noći palo više desetaka granata

 Jedan je stanovnik Kafraje telefonski javio novinskoj agenciji France presse o "više desetaka palih granata na grad od jutra".

 Po Abdelu Rahmanu koji nije imao podatke o eventualnim žrtvama, "vode se sukobi i traje bombardiranje u Zabadaniju a oporbeni borci pucaju na Fuu i Kafraju".

 Prorežimske snage bore se od početka srpnja s pobunjeničkim skupinama kako bi se domogle Zabadanija, posljednjeg uporišta pobunjenika blizu granice s Libanonom.

Pročitajte više