Nakon osude HDZ-a zbog konzultacije njemačkih stručnjaka, SDP regrutirao Amerikance

Foto: Hina

U EMISIJI Novi dan N1 televizije gostovao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić i pritom komentirao angažiranje američkog konzultanta Alexa Browna za rad na predizbornoj kampanji SDP-a koja još uvijek nije službeno započela.

"Svatko ima mogućnost angažirati savjetnike koji će ga savjetovati i na koji način će se postaviti. SDP je jasno rekao da je angažirao tu tvrtku. Nema tajni, sve je transparentno i javno", rekao je Mrsić o upošljavanju stručnjaka PR agencije Penn Schoen Berland.

Na ponovljeno pitanje koji je opis posla američkog konzultanta i koliko novca za to prima, Mrsić nije ponudio konkretan odgovor. "To je stranačka stvar. To je stranka objavila javno i ne vidim nikakvih problema", rekao je.

N1 ističe da SDP s jedne strane HDZ optužuje zbog angažiranja stranih stručnjaka za izradu ekonomskog programa dok u Hrvatskoj sjede stručnjaci, a s druge također traži usluge stranog konzultanta. "Odluka o tome što će se i kako raditi je na nama. Jedno je savjetovanje, a drugo je to što vi odlučite da ćete napraviti", zaključio je Mrsić.

> Komadina: Njemački program HDZ-a vrijeđa hrvatsku pamet

Pročitajte više