Napad na rehabilitacijski centar u Meksiku: Naoružana banda ubila najmanje osam osoba

OSAM je osoba ubijeno, a jednako toliko i ranjeno u napadu na rehabilitacijski centar u gradu Torreonu na sjeveru Meksika, koji se dogodio jučer oko 21 sat po lokalnom vremenu, potvrdila je tamošnja policija.

Naoružani napadači upali su u Katolički centar za liječenje ovisnosti o drogama te otvorili vatru na osoblje i pacijente. Prema izjavama svjedoka, pred Centar su stigli u crno-bijelim kombijima te nakon napada pobjegli.

Centri za rehabilitaciju od ovisnosti o drogama u Meksiku često su mete oružanih napada. Posebno je napeto na sjeveru zemlje, gdje se vode najžešće bitke između narko-kartela.

Prije dvije godine, najmanje 30 naoružanih muškaraca upalo je u Centar za liječenje ovisnosti o drogama u gradu Chihuahuai te usmrtili 19 pacijenata, a ranili njih još četvero. Sličan napad dogodio se i 2009. godine u Ciudad Juarezu, gdje je ubijeno 17 pacijenata i osoblja. Više od 47.500 osoba ubijeno je u valu nasilja povezanog s ratovima narko-kartela otkako je predsjednik Felipe Calderon pokrenuo "rat" protiv tamošnjih narko-bandi u prosincu 2006. godine.

Pročitajte više