Napad u Širokom Brijegu: Muškarac drškom pištolja u glavu udario Ivankovića Lijanovića

Foto: Cin.ba

PRIVEDEN je 43-godišnji R.C. iz Širokog Brijega koji je drškom pištolja udario u glavu ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH Jerka Ivankovića Lijanovića, izvještava Al Jazeera Balkans.

Policija je oko 11:30 sati zaprimila prijavu da je ispred jednog restorana u Širokom Brijegu fizički napadnut ministar Ivanković Lijanović. R.C. je Ivankovića Lijanovića pištoljem udario u glavu nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru. Lokalna policija odmah je izašla na teren te je oko 13:00 sati pronašla i lišila slobode osumnjičenog počinitelja.

U tijeku je kriminalistička obrada nad privedenim.

Liječnička pomoć Ivankoviću Lijanoviću pružena je u Domu zdravlja Široki Brijeg, nakon čega je pozvan u tamošnju policiju, gdje je dao iskaz o cijelom događaju. Ivanković Lijanović je izjavio da se osjeća dobro nakon napada i da se nada da ovaj incident nema političku pozadinu.

Lijanović nedavno pušten iz pritvora

Inače, Lijanović je nedavno pušten iz pritvora zbog istrage koja se vodi zbog višemilijunskih carinskih prijevara i poreznih utaja.

Četvorica braće Lijanovića i još petorica pomagača, bivših menadžera u njihovim kompanijama, u rujnu prošle godine uhićeni su zbog sumnje da su oštetili državni proračun za oko šest milijuna eura.

Njih se tereti da su otvarali više novih poduzeća i tako pokušavali izbjeći plaćanje carinskih i poreznih obveza. Njihova istoimena mesna industrija Lijanovići rasprodana je ili iznajmljena stranim vlasnicima, a veliki broj radnika više mjeseci nije dobivao plaće te za njih nisu uplaćivani doprinosi za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Uz to protiv ministra Jerke Ivankovića Lijanovića vodi se istraga i zbog zloporaba prigodom dodjele poljoprivrednih poticaja.

Pročitajte više