Nasilje nad životinjama usred Splita: Konobar tacnom izudarao mačku jer se popela na stolicu

Foto: Udruga Sehaliah

BRUTALNOM prizoru nasilja nad životinjama svjedočili su jučer Splićani na jednom od najpopularnijih gradskih trgova, Poljani Tina Ujevića, poznatijoj kao Cankarjeva poljana kod HNK Split.

Tacnom po mački

Konobar kafića Nostradamus izudarao je tacnom mačku koja se "drznula" popeti na stolicu na štekatu, koji se, inače, nalazi tik do zelene površine na kojoj se u bilo koje doba dana i noći nalazi desetak mačaka.

Mačke su sto posto pitome. Navikle su na ljude, a i ljudi na njih. Često ih hrane, one zabavljaju djecu i uveseljavaju prolaznike. Postale su prava atrakcija, kako za domaći svijet tako i furešte. Nažalost, nisu svima po guštu, konobaru Nostradamusa očito. Mačke se, inače, često nađu na štekatu tog i okolnih kafića, kada nema gostiju rado zauzmu poziciju na stolicama i kunjaju... Zaista, nikakvo zlo ne rade.

Mačka boravi u tamnoj sobi, ima potres mozga i djeluje dezorijentirano

Volonterke Udruge Sehaliah odvele su mačku veterinaru koji ju je pregledao. Teško je ozlijeđena, no kako čujemo, uspješno se opravlja kod privremene udomiteljice. Mačka se nalazi u tamnoj sobi jer ima potres mozga i djeluje poprilično dezorijentirano. Udomiteljica se nada potpunom oporavku. Žalosti je što se ovako nešto dogodilo jer mačke sa Cankarjeve postale su, kaže, zaštitni znak grada.

Kazna 700 kuna

Volonterke su slučaj prijavile i policiji pa je Index provjerio što su napravili.

Izvijestili su nas kako su protiv nasilnog konobara podnijeli prekršajnu prijavu iz članka 30. Zakona o javnom redu i miru. Izdat je obavezni prekršaj nalog s kaznom od 700 kuna. Zakon nam je, inače, malo starijeg datuma pa je globa propisana u njemačkim markama, u rasponu od 50 do 200. Policija se znači odlučila za najstrožu sankciju.

Udruga će, koliko čujemo, inzistirati i na kaznenom progonu. Na svojoj Facebook stranici objavili su priču i fotografiju napadnute mačke.

Pročitajte više