Nastavak krvavih okršaja: Dvojica Palestinaca ubijena na Zapadnoj obali

Foto: FAH

PALESTINSKI tinejdžer kojega su tijekom okršaja na Zapadnoj obali ustrijelili i teško ozlijedili izraelski vojnici, podlegao je ozljedama, izvijestili su u subotu palestinski liječnici.

Sedamnaestgodišnji Lajt Kalidi bacao je na izraelske vojnike kamenje na kontrolnoj točki blizu Ramalaha, tijekom prosvjeda potaknutih smrću palestinske bebe u napadu za koje se odgovornima smatraju židovski ekstremisti.

Kalidova majka medicinska je sestra u bolnici u kojoj su liječnici ulagali velike napore da spase djetetov život, prenose palestinski izvori.

Ubijen 17-godišnjak u pojasu Gaze


Agencije javljaju da su izraelski vojnici ubili još jednog sedamnaestogodišnjaka u sjevernom dijelu pojasa Gaze nakon što se približio zaštitnoj ogradi između Izraela i palestinske obalne enklave.

Ubojstvo osamnaestmjesečnog djeteta u požaru koji su podmetnuli ekstremni židovski doseljenici na Zapadnoj obali Alija Dawabshe osudio je cijeli svijet, a palestinsko vodstvo za njega smatra odgovornim Izrael.

Četiri židovska doseljenika upala su u palestinsko selo Kafr Duma, u blizini Nablusa i podmetnuli požar u kući na ulazu u selo, a na zidove jedne od kuća napisali na hebrejskom "osveta" i nacrtali Davidovu zvijezdu.

Pročitajte više