Nastavak suđenja norveškom monstrumu: Majka se bojala Breivika i kad je imao četiri godine

MAJKA norveškog masovnog ubojice Andersa Breivika je tijekom istrage policajcima kazala da se bojala svoga sina i kada je imao samo četiri godine.

Na današnjem ročištu u suđenju 33-godišnjem Breiviku za ubojstvo 77 ljudi je rečeno da je bio "hiperaktivan i agresivan" dječak nesposoban osjećati radost i zadovoljstvo. Navodno se i samo smijao kada mu je majka pokušala postaviti neke granice u životu. Wenche Breivik je pozvala socijalne radnike koji su željeli smjestiti dječaka u posvojiteljsku obitelj kako bi spriječili njegovu daljnju psihološku dezintegraciju.

Od svoje 22. godine nije imao seksualne kontakte

Majka je bila prestrašena i 23 godine kasnije, kada se Breivik vratio u njezin dom 2006. godine, te je sjeo na nju i pokušao je poljubiti u lice. U izjavi policiji koja je pročitana na sudu Wenche Breivik je kazala da se s njim osjećala "kao da je u zatvoru", piše Daily Mail. "Govorio je da sam marksistica i feministkinja. Od 2010. godine je postao vrlo čudan", rekla je majka u izjavi policiji.

Tjedan prije dvostrukog napada u Oslu i na otoku Utoya Breivik je rekao majci da želi otići na plastičnu operaciju lica, jer smatra da je ružan. Danas je na ročištu otkriveno i da je do svoje 22 godine Breivik imao nekoliko djevojaka, no od tada nije bilo u seksualnom odnosu ni sa muškarcima, a niti sa ženama. "Od kada sam postao vitez, moje tijelo je postalo hram", rekao je Breivik psihijatrima. Dječji psihijatri su primijetili da dječaku nije bio ugodan kontakt sa drugim ljudima te je izbjegavao dodirivanje s drugima.

Suđenje se nastavlja.

Pročitajte više