Nastavljaju se pregovori sindikata i Mrsića o Zakonu o radu

Foto: Hina

NASTAVLJAJU se razgovori socijalnih partnera oko Zakona o radu.

Nakon što su jučer za stol sjeli sindikati, poslodavci i predstavnici ministarstva rada, danas se nastavljaju bipartitni pregovori. O ZOR-u će razgovarati sindikati i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

"Valjda će treći puta biti uspjeha da konačno prevlada razum i da doista shvatimo koje posljedice ovog zakona mogu biti po radnika. Nadamo se poboljšanju", poručio je šef SSSH Mladen Novosel.

Sindikatima su sporni raspored i organizacija radnog vremena, otkazivanje ugovora o radu i agencijsko zapošljavanje. Za kompromis su i poslodavci. Oni kažu- nije puklo u dogovoru sa sindikatima, no bilo je premalo vremena da se donesu konkretne odluke.

"Tu nema suprotstavljenih interesa. Mi moramo sjesti za stol, otvoriti karte, razgovarati argumentima i da to omogući našim poslodavcima da budu konkurentni; što znači da će biti uspješniji i otvarati nova radna mjesta", rekao je šef HUP-a Davor Majetić.

Pregovori će minimalno trajati još narednih osam dana, a predstavnici Ministarstva rada za to će vrijeme odvojeno sjesti za stol i s poslodavcima, a novi tripartitni sastanak na rasporedu je u iduću srijedu.

Pročitajte više