Nastavnici Jovanoviću: Ministre, morate li baš toliko lagati?

Foto: FAH

MINISTAR znanosti, obrazovanja i sporta, Željko Jovanović, gostovao je u srijedu u emisiji Hrvatskog radija "A sada – Vlada" gdje je odgovarao na pitanja iz područja školstva.

Jovanović je komentirao i udrugu "Nastavnici organizirano", koju je opisao kao "destruktivnu marginalnu skupinu kojoj se daje previše medijskog prostora", te da je ista bila "pozivana na konstruktivne razgovore u Ministarstvo, ali da u tome nije uspio". Iz udruge navode ministra oštro demantiraju.

Nastavnici.org objavili su opis dvogodišnje komunikacije Udruge i Ministarstva koje je počelo još u siječnju 2012. godine kada im je MZOS odgovarao samo s "hvala, javit ćemo vam se". Kako tvrde, sve njihove peticije i prijedlozi su zanemareni.

"Javno izjavljujemo da jesmo destruktivni i da ćemo nastaviti biti destruktivni prema ovom i ovakvom obrazovnom sustavu. Iz jednostavnog razloga što ovakvo školstvo, kakvo imamo u Hrvatskoj, predstavlja destrukciju kao takvu: destrukciju obrazovanja, morala i pameti. Zaista smatramo da ovakav sustav treba razoriti jer je malo toga u njemu ostalo dobroga", iznosi Udruga na Nastavnici.org.

Podsjećamo, čelnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Sindikata hrvatskih učitelja (SHU) potpisali su jučer Kolektivni ugovor za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama u kojem su, po riječima predsjednice SHU-a Sanje Šprem, ispoštovane sve specifičnosti osnovnoškolskog sustava i zadržana većina prava iz starog granskog kolektivnog ugovora (GKU).

Ministar Jovanović nada se da će uskoro postići dogovor i sa srednjoškolskim sindikatom.

Pročitajte više