Nataša Škaričić: Varga na ružan način privatizira zdravstvo

Foto:

NOVINARKA Nataša Škaričić koja je godinama pratila zdravstvo tvrdi kako je akcija "Dani otvorenih vrata" u hrvatskim klinikama predizborni potez ministra Siniše Varge ili pak marketinška akcija.

"Ovo je problematična akcija koja je u stvari marketinška kampanja. To je mogao osmisliti samo netko tko ne razumije javno zdravstvo. Riječ je o histeričnom pripremanju za izbore. Ovo će biti kaos, pa po kojem redu se ti ljudi javljaju? Sve mi izgleda kao marketinška akcija neke privatne poliklinike koja promovira svoje usluge", rekla je Škaričić na televiziji N1.

Također tvrdi kako "program plus" nije smanjio liste čekanja.

"Nije točno, vjerojatno su i produžene. Dio specijalističkih pregleda može biti vrlo ograničen i ne može se smanjiti. Ja stalno čekiram internetsku stranicu HZZO-a i tamo vidite realno stanje", kaže novinarka.

O reformama ministra Varge nema baš dobro mišljenje, kao i o njegovom radu u tom području.

"Varga je u prvih par mjeseci nakon što je postao ministar odmah pokazao da na ružan način privatizira zdravstvo. Osim toga bio je i u nekoliko afera i mijenja osnovni koncept javnog zdravstva. Često se može čuti termin 'amerikanizacija' zdravstva, ali on nije točan. To što Varga radi je originalna verzija reforme zdravstva. Bilo bi dobro da svi shvate kako se radi o zakonima koji se ne bi smjeli usvojiti."

Pročitajte više