"Neka Srbi mole Boga da mi ne počistimo svoje dvorište", rekla je Tomašić i završila na policiji

Foto: Hina

ZASTUPNICA HKS-a u Europskom parlamentu i predsjednica Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Ruža Tomašić objavila je na facebook profilu Hrvatskih konzervativaca svoj komentar na jučerašnji obavijesni razgovor s policijom zbog navodnog govora mržnje. Njen komentar prenosimo u cijelosti:

"Dragi moji, jučer sam bila na informativnom razgovoru zbog navodnog govora mržnje na kojem sam morala objasniti gdje sam i pod kojim uvjetima izrekla moj odgovor srbijanskom ministru Vulinu. Sada je naša policija bolje informirana o tom 'slučaju', čak i bolje od mnogih novinara koji se nisu potrudili javnosti dati punu informaciju nego su moju izjavu prenijeli jednostrano, izvan konteksta i sa svojim zlonamjernim tumačenjima. Nekada ti je sudila partija, a danas to rade novinari, također bez mogućnosti obrane."

Podsjetimo, Tomašić je početkom svibnja izazvala salve reakcije zbog izjave kojom je odgovorila srpskom ministru rada Aleksandru Vulinu koji je Hrvatskoj poručio da Srbiji ne dijeli lekcije, nego da pogleda u vlastito dvorište i procesuira ratne zločine. Na njegovu su izjavu stigle oštre reakcije iz cijele Hrvatske, no Ruža Tomašić  svojom izjavom otišla je korak dalje.

"Neka oni mole Boga da mi ne počistimo svoje dvorište, jer ako mi počnemo čistiti svoje dvorište, imat će oni još jako puno Srba iz Hrvatske koji će morati ići u Srbiju. Oni drže ovu državu za blagajnu i samoposlugu, a ništa joj ne daju", kazala je Tomašić.
 

 
Hrvatska nije blagajna za etnobiznismene!

[REAKCIJA - Hrvatski konzervativci] Srbijanski ministar Vulin trebao bi paziti što govori jer, bude li Hrvatska poslušala njegov savjet i doista počistila svoje dvorište, profesionalni Srbi kojima je ova država samo blagajna mogli bi uskoro parazitirati na njegovom proračunu.

Posted by Ruža Tomašić on Sunday, May 3, 2015

Pročitajte više