Nekoć slavni Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica se prodaje; poziv otvoren do subote

Foto: izvor/Screenshot YouTube

NEKOĆ slavno turističko naselje na Bjelolasici prije četiri je godine nastradalo u požaru, kada je izgorjela glavna zgrada posjeda. Krajem 2013. izgorio je i restoran na jezeru Sabljaci, pa je tvrtka početkom prošle godine otišla u stečaj. Budućnost nekadašnjeg Hrvatskog olimpijskog centra tako je postala potpuno neizvjesna, no pozitivne promjene mogao bi potaknuti poziv na prodaju imovine koji traje do subote.

Trenutačno stanje na Bjelolasici je dosta loše, zahvaljujući višegodišnjem zanemarivanju i nedostatku ulaganja, piše Trend. Bilo je to jedno od najdražih mjesta za pripreme hrvatskih sportaša, a moguće je da to ponovno postane, ako se netko zainteresira za kupovinu četiri zgade zajedno s pokretninom. Novi stečajni upravitelj Tomislav Đuričin objavio je početnu cijenu za sve objekte, koja iznosi 47,8 milijuna kuna.

Početna cijena za zgrade Jasenak 1 i 2 je oko 38,8 milijuna kuna, dok je ona za hotel Jastreb 8 i pol milijuna kuna. Upravna zgrada u Ogulinu po početnoj cijeni je vrijedna 500 tisuća kuna. U prodaju je trebala biti uključena i zgrada restorana na Sabljacima, no ipak se neće naći u prodaji.

Knjigovodstvena cijena Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica iznosi otprilike 15 milijuna eura. Dugovi prema bankama i dobavljačima iznose oko 40 milijuna eura te potraživanja, dok potraživanja radnika trenutno iznose oko 400 tisuća kuna.

 

Pročitajte više