Neprilagođena brzina uzrok tragedije: Ovako izgleda automobil u kojemu je poginula obitelj

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

STRAŠNA tragedija dogodila se jučer na ulazu u Knin. Iz još uvijek nepoznatog razloga Toyota šibenskih registarskih oznaka sletjela je s mosta u rijeku Krku. Poginula je peteročlana obitelj - otac koji je upravljao automobilom, njegova, supruga, trogodišnja djevojčica i beba, te jedna starija osoba, pretpostavlja se vozačeva majka.

Prema izjavama svjedoka, vozač je izgubio kontrolu nad automobilom, udario u ogradu mosta a potom upao u nabujalu rijeku Krku. Među prvima su na teren izašli djelatnici Javno vatrogasne postrojbe Knin s obzirom da se njihovo sjedište nalazi stotinjak metara dalje od mosta.

U nesreći su, kako navode mediji, poginuli 35-godišnji Jadran Grizelj i njegova 35-godišnja supruga Milena, njihovo dvoje djece (šestomjesečna beba i dvoipolgodišnja djevojčica) te 60-godišnja majka  Jadrana Grizelja.


Njihova tijela prevezena su u kninsku Opću bolnicu gdje će se obaviti obdukcija, a vozilo je prevezeno u krug Policijske uprave radi vještačenja, navode u policiji i dodaju kako će o ovoj prometnoj nesreći izvijestiti šibensko Županijsko državno odvjetništvo.

Obitelj stradala zbog neprilagođene brzine

Neprilagođena brzina uzrok je ove teške prometne nesreće, priopćila je šibensko-kninska policija.

Očevidom je utvrđeno da je automobil "toyota avensis" šibenskih registracija u subotu oko 16,45 sati u Drniškoj ulici na ulazu u Knin, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju na cesti, desnim kotačem udario u uzdignuti nogostup na mostu.

Vozilo se zanijelo te udarilo i probilo metalnu ogradu, da bi potom sletjelo s mosta i na krov palo na zemljanu površinu riječne obale. Zbog mekanog terena automobil s putnicima otklizao je u rijeku, kažu u policiji.

 

Pročitajte više