Nerazjašnjena smrt povezana s drogom: Supruga nasljednika imperija "Tetra Pak" pronađena mrtva u Londonu

JEDNA od najbogatijih žena u Velikoj Britaniji, supruga nasljednika obiteljskog imperija nastalog patenitiranjem tetrapaka, Eva Rausing, pronađena je mrtva u svome domu u luksuznom dijelu Londona Belgraviji.

Smrt se zasad smatra nerazjašnjenom. Glasnogovornik policije rekao je da je uhićen 49-godišnji muškarac za kojeg se sumnja da je povezan s njenom smrću. Kod muškarca koji se trenutno nalazi u pritvoru u londonskoj policiji pronađena je droga.

Policija je priopćila da je pretraživala kuću zbog povezanosti s nedavnim uhićenjima zbog droge te da je tijekom pretrage pronađeno tijelo Eve Rausing.

Rodom Amerikanka, Rausing se 2008. zajedno sa suprugom Hansom Kristianom Rausingom suočila s optužbama zbog posjedovanja cracka, heroina i kokaina. Uhićena je nakon što je pokušala prokrijumčariti malu količinu navedenih droga u američku ambasadu u Londonu. Optužbe su odbačene.

Njezin suprug nasljednik je biznisa vrijednog 5.4 milijarde funti koji je pokrenuo njegov otac. Švedska obitelj obogatila se 60-ih godina izumom i proizvodnjom ambalaže koju su nazvali Tetra Pak, pakiranja koje je i danas vrlo rašireno, najčešće za držanje mlijeka. Hans Rausing stariji je 2010. na Forbesovom popisu najbogatijih ljudi svijeta zauzeo 64. mjesto.

Pročitajte više