Nestali zrakoplov Malaysia Airlinesa u Indijski ocean odvezao autopilot?

Foto: Hina

ZAMJENIK australskog premijera Warren Truss izvijestio je danas javnost kako je "vrlo, vrlo vjerojatno da je let 370 Malaysia Airlinesa bio na autopilotu kad je sletio u južni dio Indijskog oceana". Naveo je i kako se potraga za nestalim zrakoplovom seli na područje južnije od dosadašnjih lokacija potrage.

"Može se reći, mislim, da je vrlo vjerojatno da je letjelica bila na automatskom pilotu. U protivnom ne bi slijedila vrlo pravilnu putanju koja je identificirana zahvaljujući satelitskim podacima", kazao je zamjenik premijera Warren Truss čija zemlja usklađuje potragu u Indijskom oceanu.

"S obzirom na putanju preko Indijskog oceana, ocjenjujemo da je letjelica bila na automatskom pilotu dok nije ostala bez goriva", dodao je šef Australskog ureda za zračnu sigurnost.

Podsjetimo, Boeing 777 Malaysia Airlinesa na letu 370, u kojem se nalazilo 239 putnika i članova posade, misteriozno je nestao 8. ožujka. Dosadašnja potraga za zrakoplovom nije dala nikakve rezultate - i dalje nije poznato točno mjesto pada, niti su pronađeni ikakvi ostaci zrakoplova. Nestanak ovog zrakoplova jedna je od najvećih misterija u povijesti zrakoplovstva.

Pročitajte više