Neumu isključena struja: Građani i turisti "obaviješteni" letcima koje gotovo nitko nije vidio

Screenshot: Google Maps

ZBOG radova na postrojenjima u ponedjeljak je isključena električna energija cijeloj primorskoj općini Neumu u BiH što je prouzročilo velike štetu tamošnjem turizmu čiji predstavnici tvrde da obustava isporuke nije na vrijeme najavljena.

Elektroprivreda Hrvatske zajednice HercegBosne (EP HZHB) je jutros od 8 sati obustavila isporuku struje cijeloj općini Neum, a naknadno su priopćili da će radovi potrajati do 18 sati zbog radova za postrojenjima.

"Razlog obustave isporuke električne energije u općini Neum je revizija postrojenja", izvijestili su iz EP HZHB sa sjedištem u Mostaru.

Javnost je o isključenju električne energije izvijestio predsjednik Udruge turističkih djelatnika Neum Davor Krešić. On je ustvrdio kako su iz EP HZHB o obustavi napajanja električnom energijom Neumljane izvijestili u petak popodne putem letaka koje veliki broj mještana i turističkih radnika nije niti vidio.

Isključenje električne energije jutros je šokiralo Neumljane, ali i tri tisuće turista. Po njegovim riječima ovaj je potez nanio veliku štetu neumskom turizmu.

"Sve je paralizirano, banke ne rade, bankomati su izvan funkcije, a gosti ne mogu platiti preko POS uređaja. Gosti u hotelima su na bazi punog pansiona, održavaju se konferencije, a sve je u mraku. Već smo primili reklamacije od francuskih i njemačkih touroperatora, koji će tražiti od hotelijera naknadu štete zbog nestanka struje", kazao je Krešić.

Dodao je da je ovakvo postupanje sramotno prema jedinom primorskom mjestu u BiH te je zatražio odgovornost osoba iz EP HZHB koje su prouzročile isključenje struje.

Pročitajte više