Nije ga bilo briga, a sad se bori za svaki glas: "Građani su najbrutalnije prevareni kreditima u švicarcima"

Foto: Hina

UDRUGA FRANAK sredinom je prosinca poslala upitnik svim predsjedničkim kandidatima, no odgovor im je stigao samo od Kolinde Grabar Kitarović i Ivana Vilibora Sinčića. Josipović i Kujundžić oglušili su se na njihov upit.

Udruga Franak je navela 23. prosinca u priopćenju da je očekivala odgovore svih kandidata jer se radi o gorućem problemu hrvatskih građana i da su izgovori neprihvatljivi jer se radi o preko 60.000 ljudskih sudbina. Dodali su kako su Josipoviću upitnik poslali na više načina te da Josipović ima poseban status od svih kandidata jer se imao priliku zauzeti se za rješavanje problema dužnika u svom petogodišnjem mandatu.

"Sadašnji predsjednik nije niti na koji način dao svoj doprinos za zaštitu građana od toksičnih kredita"


"Treba jasno napomenuti da sadašnji predsjednik nije niti na koji način dao svoj doprinos za zaštitu građana od "toksičnih kredita" s valutnom klauzulom u švicarskim francima." Neodgovaranje u zadanom roku nećemo komentirati, taj čin govori sam za sebe. Ako odgovor naknadno pošalje, proslijedit ćemo ga elektroničkom poštom članovima udruge", navela je Udruga prije dva tjedna.

3. siječnja: "Građani su iskorišteni, ja sam predložio mjere za spas"

Josipović je konačno i stigao odgovoriti, zanimljivo tek nakon što je u prvom krugu jedva pobijedio Kolindu Grabar Kitarović. "3. siječnja poslao je pismo Udruzi Franak u kojem su sadržani određeni prijedlozi za rješenje problema dužnika. Također je zatražio sastanak s vodstvom Udruge te je najavio da će naknadno odgovoriti na pitanja koja je Udruga Franak poslala svim kandidatima u prvom krugu predsjedničkih izbora.", naveli su iz Udruge Franak na svojim stranicama te objavili pismo.


 

Pročitajte više