Nikolić: Zbog odnosa prema protjeranim Srbima Hrvatska ne bi smjela postati članicom EU!

KANDIDAT Srpske napredne stranke na predstojećim predsjedničkim izborima u Srbiji Tomislav Nikolić komentirao je jučer odnose Hrvatske i Srbije za televizijsku postaju Prva Srpska TV.

Nikolić je utvrdio kako je najveći problem u odnosima između dviju zemalja odnos Hrvatske prema protjeranim Srbima i njihovoj imovini u Hrvatskoj.

"Kada bi Europska unija rješavala takve probleme strogo po pravilima, Hrvatska ne bi mogla biti punopravni član EU dok to ne riješi", zaključio je Nikolić te dodao kako osim toga osobno nema nikakvih problema s Hrvatskom.

"Hrvatska to pitanje nije nikako regulirala i njihov odnos prema Srbima koji su protjerani i vjerojatno se nikada više neće vratiti ostat će velika prepreka u oživljavanju dobrosusjedskih odnosa između ovih dviju zemalja", tvrdi Nikolić.

Srpska napredna stranka vodeća je oporbena stranka u Srbiji, a njezin predsjednički kandidat smatra se najvećim konkurentom aktualnom predsjedniku Borisu Tadiću na predstojećim izborima, koji će se održati 6. svibnja.

Pročitajte više