Ništetnim je proglašen ugovor o interventnom zbrinjavanju otpada zbog kojeg su Patafta i Čehok završili u pritvoru

Foto: Hina

DJELOMIČNOM presudom Trgovačkog suda u Varaždinu danas je ništetnim proglašen ugovor o interventnom zbrinjavanju otpada sklopljen između tvrtke Održivi razvoj, tada T7 Vis, i varaždinske komunalne tvrtke Varkom 2008. godine, aneks ugovora iz 2009, te promemorija iz 2010.

Riječ je o ugovoru sklopljenom za vrijeme kada je gradonačelnik Varaždina bio Ivan Čehok, a sklopljen je ugovor s tvrtkom T7 VIS poznatog varaždinskog poduzetnika Davora Patafte. Ugovor je predviđao interventno zbrinjavanje oko 50.000 tona postojećeg otpada, te još oko 14.000 tona na godišnjoj razini do otvorenja regionalnog centra za gospodarenje otpadom u Piškornici.

Sudac Radovan Raduka u kratkom obrazloženju naveo je da nisu ispunjeni uvjeti izuzeća postupka javne nabave u slučaju sklapanja ugovora o interventnom zbrinjavanja otpada.

Inače, Ugovor o interventnom zbrinjavanju otpada bio je predmetom uskočke istrage zbog čega su 2011. tadašnji gradonačelnik Čehok i poduzetnik Patafta završili u pritvoru. U međuvremenu podignuta je optužnica i započeo je sudski proces na Županijskom sudu u Zagrebu.

Nakon privođenja Čehoka dolazi i do prijevremenih izbora u Varaždinu na kojima pobjeđuje HNS-ov Goran Habuš koji pokreće postupak žalbe na Trgovačkom sudu u Varaždinu radi proglašenja ništetnosti spomenutih ugovora.

Pročitajte više