"Nora se osjeća dobro i stabilno": Obavljene prve pretrage u Philadelphiji, odluka o liječenju za tjedan dana

Foto: Ranko Šuvar/Cropix

PETOGODIŠNJA Nora Šitum obavila je prve pretrage jučer ujutro po lokalnom vremenu, a odluka o početku liječenja očekuje se za otprilike tjedan dana.

"Službena glasnogovornica male Nore i njezinih roditelja nas je obavijestila i potvrdila da je prvi dan u bolnici prošao jako dobro. Nora i roditelji srdačno su prihvaćeni od strane bolničkog osoblja. Trenutno se nalaze u dnevnoj bolnici, Nora bi svakog trenutka trebala biti smještena u svoju bolničku sobu. Nora se osjeća dobro i stabilno", objavljeno je na Facebook stranici podrške malenoj Nori.

Nora se trenutno nalazi u Wood Centru Dječje bolnice u Philadelphiji. Primio ju je dr. Stephan Grupp, dječji onkolog koji je prošle godine sedmogodišnju djevojčicu Emily Whitehead podvrgnuo prvoj eksperimentalnoj terapiji koja uključuje oslabljeni oblik HIV-a, poznatiji kao spori virus.

"Nakon što smo dobili pristanak od obitelji, sada možemo potvrditi da je Nora Šitum pacijent u Dječjoj bolnici u Philadelphiji. Medicinski tim započeo je preglede i proces evaluacije kako bi se utvrdilo hoće li Nora biti kandidat za terapiju T stanica. Ova medicinska analiza će se nastaviti kroz sljedeći tjedan.

Pružanje najboljeg liječenja za Noru je prvi prioritet liječnika i bolnice te svakako i stvaranje okruženja u kojem se njezini roditelji samo mogu usredotočiti na kćerkino liječenje. To je sada za nas od najveće važnosti. To je posebno važno dok se oni prilagođavaju novoj sredini. Iz tog razloga, osim u slučaju izvanrednih razloga i uz pristanak obitelji, nećemo se više oglašavati priopćenjima u javnosti dok ne odlučimo sve potrebno u vezi terapije", priopćili su iz Dječje Bolnice u Philadelphiji.

Podsjećamo, Nori Šitum možete pomoći pozivom na broj 060-800-558 ili uplatom na račun Norine majke - Đane Atanasovske u Privrednoj banci 2340009-3110426252, poziv na broj 00 25052007, naznaka: "Nora Fora - Strašni lav". Za Noru je otvorena i Facebook stranica podrške "Vratimo osmijeh Nori na lice Nora Fora - Strašni lav". Više o Norinom slučaju možete doznati OVDJE.

Pročitajte više