Nova istraga u "školi smrti" na Floridi: Dječake fizički i seksualno zlostavljali, neke nasmrt pretukli i pokopali

Screenshot: YouTube

AMERIČKE vlasti zatražile su pokretanje nove istrage oko zločina koji su se tijekom 20. stoljeća događali u školi za dječake "Arthur G. Dozier" na Floridi. Škola je prošle godine zatvorena, nakon što je otkriveno kako su dječaci u njoj fizički, psihički i seksualno zlostavljani, javlja CNN. Istražitelji smatraju kako je u školi u razdoblju od 1911. do 1973. godine zlostavljano i ubijeno te pokopano 98 dječaka.

Školu su pohađali dječaci problematičnog ponašanja koji su nerijetko za svoje "greške" kažnjavani fizičkim nasiljem. Dosad je u okrugu škole pronađen 31 grob, a nakon nedavnih dodatnih istraživanja otkriveno ih je još 19. Policija vjeruje da će otkriti još grobova, budući da broj žrtava procjenjuje na ukupno 98.

Školu je pohađao i veći broj dječaka crne rase kojima se izgubio svaki trag. Škola se opravdavala da su dječaci pobjegli, no utvrđeno je da su zapravo premlaćivani do smrti.

"Zbog onih koji su ubijeni i zbog njihovih članova obitelji koji su još živi moramo doznati što se ovdje događalo" kazao je senator Floride Bill Nelson. Zatražio je to nakon što je otkriveno još 19 grobova u krugu škole.

Pročitajte više