Nova ulaganja u osječku industrijsku zonu Nemetin

Screenshot: Osijek.hr

INDUSTRIJSKOJ zoni Nemetin u Osijeku smiješi se još jedna investicija. Potpisom kupoprodajnog predugovora s Gradom Osijeku tvrtka Messer plin Croatia postat će vlasnik zemljišta površine 8. 269 četvornih metara.

Predsjednik uprave Messera, Robert Mustač predviđa da će investicija biti realizirana do sredine ili najkasnije kraja iduće godine, a bit će to prigoda i za otvaranje novih radnih mjesta.

"Tamo će Messer Croatia plin graditi proizvodnu halu i upravnu zgradu za proizvodnju tehničkih plinova. U prvom redu to će biti punionica kisika, argona i argonskih mješavina i punionica CO2 i u drugoj fazi dušika", rekao je Mustač.

Gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić kaže da će ova investicija biti financijska injekcija u gradskom proračunu.

"U blagajnu Grada Osijeka će ući 223.263 kune ili 27 kuna po metru kvadratnom. Za nas koji želimo na tom prostoru razvijati gospodarstvo to je velika stvar i posebno smo zahvalni prvim ulagačima, Messer Croatia Plinu i Lagermaxu s kojima smo već potpisali ugovor. Pred nama su najave da ćemo to učiniti i s drugim ulagačima u našu industrijsku zonu Nemetin", izjavio je Vrkić.

Sve je spremno, čekaju se koraci investitora.

Pročitajte više