Nove biciklističke "staze" naljutile i Bandića: To su radili oni koji su sjedili u kancelariji!



"ŽUTA crta nije staza!", sasvim nedvosmisleno je još prije nekoliko dana Sindikat biciklista putem Facebooka poručio zagrebačkim gradskim vlastima.

Usprkos tome, na Savskoj cesti pojavile su se "staze" kakve možete vidjeti na priloženim fotografijama. Grešku je morao ponizno priznati i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Greške će biti sankcionirane

"Nisam zadovoljan", kazao je Bandić novinarima nakon što ga je upit o novim biciklističkim stazama dočekao prilikom otvaranja vrtića u Resniku.

"To su radile kolege koji su sjedili u kancelariji. Da su izašli na teren, vidjeli bi što su napravili. Biciklistima se ispričavam i obećavam da ćemo to popraviti. Oni koji su napravili grešku bit će sankcionirani", kaže Bandić.

"Naše ceste nisu Elizejske poljane"

Gradonačelnik je obećao da će se već tijekom dana i osobno uvjeriti kako izgledaju nove staze. Kaže da će se projekt prilagođavanja zagrebačkih ulica biciklistima nastaviti. "U suradnji s udrugom Moj bicikl do danas smo uredili 200 kilometara staza", kaže Bandić.

No, gradonačelnik tvrdi da je za potpunu integraciju biciklista u promet potrebna veća tolerancija između pješaka, biciklista i vozača automobila. "Naše ceste nisu široke kao na Elizejskim poljanama, ili kao u Pekingu ili Šangaju. Ali uz dobru volju svih sudionika prometa, i to će se riješiti", kaže Bandić.

Pročitajte više