Novi slučajevi trovanja pasa u Osijeku: Uz Dravu razbacano meso s otrovom za štakore!

Ilustracija: Facebook

VLASNICI pasa u Osijeku opet moraju biti na oprezu zbog otrova uguranog u kobasice i drugo meso razbacano na lijevoj obali Drave, između pješačkog mosta i Zoološkog vrta, upozoravaju volonteri udruge Pobjede.

Kako doznaje Glas Slavonije, u posljednjih nekoliko dana zabilježena su dva slučaja trovanja pasa s istim simptomima, a životinje su preživjele samo zahvaljujući brzoj intervenciji vlasnika i veterinara.

"Moramo upozoriti vlasnike pasa da na spomenutoj lokaciji budu posebno oprezni te ni na trenutak ne puštaju svog psa s povodca. Ovo nije prvi put da se pse truje na ovaj način, a nema sumnje kako netko ovo radi baš ciljano usmjereno na pse jer je otrov do sada pronađen i na Jugu 2 i u Drinskoj ulici baš na mjestima gdje vlasnici dolaze sa svojim psima", objašnjava volonterka udruge Pobjede Stela Rakas.

Vlasnike pasa upozorava se da, ukoliko primijete simptome trovanja odmah ljubimca odvedu veterinaru, a naiđu li na otrov odmah alarmiraju policiju.

U ovom najnovijem slučaju koristi se otrov za štakore koji je vrlo agresivan i za spas psa važna je brza reakcija. U prošlim zabilježenim slučajevima, kao onom prije točno godinu dana, bilježe se i mnogo kreativniji pokušaji ubijanja pasa i to trpanjem staklenih krhotina u hranu uz koje psa čeka polagana smrt u velikoj agoniji.

Pročitajte više