Novi zapovjednik HRM-a: Zadovoljan sam jer preuzimam mornaricu u vrlo dobrom stanju

OD 1. STUDENOG Hrvatska ratna mornarica dobit će novog zapovjednika, komodora Roberta Hranja. On će na čelnoj poziciji zamijeniti kontraadmirala Antu Urlića koji je ratnu mornaricu vodio posljednjih šest godina. Novi zapovjednik HRM-a ovih je dana obavio primopredaju.

"Novina ima, kao i u svakom poslu, međutim ono što sam ovih dana imao prilike vidjeti tijekom primopredaje je da preuzimam mornaricu u vrlo dobrom stanju, mornaricu koja je sposobna izvršavati sve zadaće u skladu s Ustavom i odredbama zakona", rekao je Hranj.

Hranj se u svojem životopisu može pohvaliti kako domaćim, tako i međunarodnim iskustvom koje je stekao u svojoj višegodišnjoj vojničkoj karijeri. Hranj je rođeni Varaždinac, školovao se i na američkim vojnim učilištima, dok je posljednjih godina boravio u stalnoj misiji Republike Hrvatske pri sjedištu NATO-a u Bruxellesu, gdje je stekao i dodatna operativna međunarodna iskustva.

"Mogu reći da sam dugo ovdje u mornarici u Splitu, da sam mornar od svoje 15. godine. Završio sam mornaričke škole ovdje, radio sam na brodovima HRM-a, bio zapovjednik broda i sad se, nakon jednog prilično širokog kruga, ponovo vraćam tamo gdje sam počeo vojnu karijeru", istaknuo je Hranj.

Kontraadmiral Ante Urlić odlazi na novu dužnost zamjenika načelnika Glavnog stožera, a kako sam kaže, zadovoljan je jer je ostvario sve zacrtane ciljeve.

"Očekuju me novi izazovi, kompleksiji i širi. Uz pomoć svih kvalitetnih ljudi i moju želju, moju snagu, mislim da ću i tu dužnost obnašati uspješno", istaknuo je te dodao kako je posebno je ponosan na činjenicu što njegov mandat zapovjednika HRM-a u čijem sastavu djeluje i Obalna straža završava uoči početka najavljene izgradnje novih brodova kojima će se dodatno osnažiti flota HRM-a, a time i Obalne straže.

Pročitajte više