Novo suđenje za ubojstvo na Hvaru: Fatalna ujna nakon dvije godine prvi put će vidjeti kćer

Foto: Nikola Vilić/Cropix

U SPLITU je danas započelo ponovljeno suđenje Slađani Novoselnik i nećaku za teško ubojstvo njezinog supruga, hvarskog poduzetnika Domagoja Novoselnika. Fatalna Slađa lani je nepravomoćno osuđena na 22 godine zatvora, a nećak na maksimalnih 10 godina zatvora za maloljetnike, no Vrhovni sud je presudu suca Vlade Živaljića ukinuo te vratio na ponovno suđenje pred drugo sudsko vijeće. 

Predmet je dan u rad sutkinji Katiji Blaće koja je danas zatvorila suđenje za javnost. Nije iznenađenje jer se i rasprava kod suca Živaljića također odvijala iza vrata zatvorenih za novinare. Nećak je u doba ubojstva bio 17-godišnjak, dakle, maloljetnik.

Optuženi i dalje tvrde: Nismo krivi!

I nećak i Slađana danas su ponovno ustvrdili kako nemaju veze s ubojstvom njezinog supruga Domagoja, koji je u ranim jutarnjim satima 30. lipnja 2011. godine nađen mrtav izboden nožem. Slađana i nećak policajcima su pokušali sugerirati da se radi o suicidu, no nisu ih zavarali. Priveli su ih i pritvorili. Otkrilo se da su godinama bili u vezi iza Domagojevih leđa. Nećak je ubojstvo najprije priznao, a onda je na kraju prvog suđenja sve svalio na ujnu. Nije mu pomoglo.

Odvjetnica Košta: Pustite Slađanu na slobodu

Doris Košta, odvjetnica Slađane Novoselnik, predložila je danas ukidanje pritvora. Smatra da su se promijenile okolnosti u odnosu na staro rješenje pa bi osnove za pritvor Državno odvjetništvo trebalo iznova obrazložiti. Sutkinja Blaće trebala bi o prijedlogu odlučiti tijekom dana, ali je mala šansa da će fatalnu Slađu pustiti na slobodu.

Tim više, jer za četvrtak ima zakazan posjet u zatvoru. Slađana će, naime, poslije pune dvije godine konačno vidjeti svoju petogodišnju kćer, koja je dodijeljena na skrbništvo baki na Hvaru. Sud u Starom Gradu donio je pravomoćno rješenje kojim se dopušta Slađani da ubuduće jednom mjesečno viđa svoju kćer.

Suđenje se nastavlja sredinom rujna, kada bi se ponovno trebali ispitati svjedoci. Vrhovni sud naložio je, inače, novo suđenje jer ih sudac Vlado Živaljić nije dovoljno uvjerio u krivnju Slađane Novoselnik.

Pročitajte više