Novo upozorenje na opasno nevrijeme: Stiže obilna kiša i grmljavina širom zemlje

Ilustracija: Hina, DHMZ

U ČITAVOJ Hrvatskoj danas će biti mjestimice obilnije kiše i pljuskova uz grmljavinu najprije na Jadranu i na području uz njega, a onda sredinom dana i poslijepodne posvuda.

Sunčano razdoblje očekuje se prijepodne u Slavoniji, a poslijepodne na Jadranu. Vjetar će biti većinom slab, a na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura bit će od 21 do 26 stupnjeva Celzijevih.

Ni sutra neće biti ništa bolje. I dalje nas očekuje promjenjivo oblačno i nestabilno, a mjestimična kiša i pljuskovi s grmljavinom bit će češći u unutrašnjosti. Vjetar će biti većinom slab, na Jadranu slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak koje će sredinom dana i poslijepodne okretati na sjeverozapadnjak i buru. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 12 do 17, a na Jadranu između 17 i 22 Celzijevih stupnjeva. Najviša dnevna bit će uglavnom od 21 do 27 stupnjeva.

Danas i sutra potencijalno opasno nevrijeme

Meteoalarm je izdao novo žuto upozorenje za potencijalno opasno grmljavinsko nevrijeme za cijelu Hrvatsku. Danas se grmljavinski pljuskovi mogu očekivati u cijeloj zemlji, a sutra ih ne bi trebalo biti samo na krajnjem jugu zemlje.


"Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike", stoji u upozorenju Meteoalarma.



Ipak, od utorka i srijede nas očekuje ljepše vrijeme. Prvi će dio utorka u kopnenim predjelima biti umjereno do pretežno oblačan, ponegdje i kišovit, a mjestimice će biti i grmljavinskih pljuskova, posebice u zapadnim predjelima, gdje će oko podneva oborine stati, a zatim će krenuti razvedravanje. U središnjoj Hrvatskoj i u istočnoj Slavoniji grmljavinskih će pljuskova biti većinom popodne. Na Jadranu će biti djelomice sunčano, pljuskovi se očekuju uglavnom sredinom dana i popodne, i to u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te tek ponegdje na obali. Temperatura će postupno rasti.

 




 

Pročitajte više