O besplatnom ljetovanju i Nikoliću: Luki Kozini 600 kuna kazne jer sasuo istinu Josipoviću i Milanoviću

Foto: Nikola Vilić / CROPIX

LUKA KOZINA, dragovoljac Domovinskog rata, koji je na proslavi obljetnice Oluje u Kninu vikao na prva dva čovjeka države, osuđen je na Prekršajnom sudu u Kninu na kaznu od 600 kuna zbog remećenja reda i mira.

Prema presudi, koja je izvješena na oglasnoj ploči kninskog suda, Kozina je predsjedniku Ivi Josipoviću vikao sljedeće:

"Poljubio se s Nikolićem tri puta. Nikolić ti je rekao, ovo su naši lepi Brijuni i Bled. Nikolić će te srediti. On je veći nacionalist od tebe".

Ljetovanje za premijera 50 kuna, a kazna za dragovoljca 600 kuna

Činjenični opis vezan uz premijera Zorana Milanovića bogatiji je za riječ "hukanje". Dakle, Kozina je vikao i hukao sljedeće:

"Majmune jedan, ljetovao si s obitelji za 50 kuna. Čuva vas 20 ljudi, kako te nije sram. Potrošio si 10 milijuna kuna", kazao je Kozina referirajući se na premijerovo ljetovanje na Hvaru u Vili Kovač.

Dražesni poljupci srpskog i hrvatskog predsjednika

U slučaju predsjednika Josipovića podsjetio je na susret s kolegom iz Srbije na Brdu kod Kranja održan svega koji dan prije obljetnice Oluje. Bio je summit regionalnih predsjednika, a Nikolić je sve državnike, pa tako i našeg predsjednika, izljubio po tri puta. 

Dakle, Kozina ništa krivo nije rekao, već je naprosto citirao fakte koji su se tih dana provlačili po hrvatskom medijskom prostoru. No, istinu je, kažu, najteže čuti.

Josipović se pravdao da je Nikolić ljubio po srpskom običaju. Njega valjda, kao mladu, nitko ništa nije pitao. Milanović nije našao za potrebu išta kazati o besplatnom ljetovanju na Hvaru jer je to povlastica koja mu kao šefu Vlade pripada sama po sebi, tj. zakonu. Makar to, kada svima smeta kada svrati do prijatelja Tedeschija.

Sud je izrekao kaznu u njemačkim markama, što je još uvijek važeća valuta za prekršaje remećenja reda i mira. Premda podacima s presude, Kozina je odlikovan i živi od mirovine od četiri tisuće kuna.

Pročitajte više