Obitelji teško bolesne Vukovarke Mije Lane Knezović ipak odobrena zamjena stana!

Foto: Facebook

OBITELJI malene Vukovarke Mije Lane Knezović ipak je odobrena zamjena stana! Preokret u slučaju dogodio se u ponedjeljak. Podsjetimo, roditelji malene Vukovarke obratili su se medijima s novim problemom s kojim su se nedavno suočili. Naime, obitelj živi na trećem katu zgrade bez lifta, a budući da je malena Mia Lana teško bolesna moraju je svakodnevno na rukama nositi sve do trećeg kata. Obitelj je od Uprave za stambeno zbrinjavanje zatražila preporuku za zamjenu stana, ali nisu naišli na razumijevanje.

"Mia Lana ima 4,5 god i 25 kg i 120 cm, tako da je supruga više ne može dignuti, što znači da Mia Lana ne može ići na potrebne terapije jer ja radim. Pismenu preporuku za zamjenom stana u Upravu za stambeno zbrinjavanje uputili su Gradonačelnik Vukovara, Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, Pravobraniteljica za djecu, svi su šokirani činjenicom da se bolesnom djetetu ne želi pomoći. Vjerojatno nam treba "veza", a mi vezu nemamo...", kazao je tada ogorčeni Mijin otac Davor.

Ipak, tjedan dana kasnije, dogodio se preokret.

"U četvrtak smo bili s Mijom na metaboličkoj obradi u Beogradu i kada smo se vratili u Hrvatsku dočekalo me nekoliko propuštenih poziva na mobitelu. Kada sam nazvao natrag, ispostavilo se da su me zvali iz Regionalnog ureda te su mi rekli da će pokušati naći rješenje za naš problem, ali da ne mogu ništa obećati", kazao je Mijin otac.

I zaista, u ponedjeljak je stigao poziv koji je obitelj dugo iščekivala - odobrena im je zamjena stana i više neće morati djevojčicu svakodnevno nekoliko puta nositi na rukama na treći kat zgrade. U zamjenu za svoj stan dobili su stan u prizemlju u koji bi se trebali preseliti za mjesec dana.

"Još uvijek ima nekoliko stvari koje moramo riješiti prije useljenja, poput grijanja, a uskoro putujemo s Mijom u Zagreb pa nas neko vrijeme neće biti u Vukovaru", kazao je za Index Davor Knezović.

Pročitajte više