Objavljena snimka bombaša samoubojice u Bugarskoj, Leko izrazio sućut Izraelcima

BUGARSKO ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je snimku nadzornih kamera s aerodroma u Burgasu za koju se vjeruje da prikazuje bombaša samoubojicu koji se jučer raznio u autobusu punom izraelskih turista i ubio sedmero ljudi.

> Na aerodromu u Bugarskoj napadnut autobus sa izraelskim turistima, najmanje šest mrtvih

> Ne želi više čekati: Netanyahu će napad u Burgasu iskoristiti kao povod za rat s Iranom?

Podsjećamo, autobus koji je prevozio turiste na aerodrom u Burgasu u Bugarskoj eksplodirao je jučer poslijepodne. Poginulo je sedmero, a ozlijeđeno 34 ljudi.

Vjeruje se da je eksploziju izazvao bombaš samoubojica koji je također bio u autobusu. Dužnosici su objavili da se najvjerojatnije radi o muškarcu koji je imalo lažne američke dokumente.

Izrael je u Bugarsku poslao avione, liječnike i dužnosnike koji će se pobrinuti za siguran povratak Izraelaca u domovinu. Izraelski ministar obrane Ehud Barak rekao je da iza napada stoji libanonski Hezbollah, uz podršku Irana. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu također je rekao da "svi znakovi upućuju na Iran.

Leko izrazio sućut Izraelu

Potpredsjenik Hrvatskoga sabora Josip Leko uputio je predsjedniku izraelskoga Knesseta Reuvenu Rivlinu izraze sućuti za stradale u terorističkom napadu na autobus s izraelskim putnicima u Bugarskoj.

"U ime Hrvatskog sabora i u svoje osobno ime upućujem Vam izraze sućuti zbog stradanja nedužnih civila te najoštrije osuđujem užasavajući teroristički čin. Obiteljima poginulih i ranjenih izražavamo podršku u ovim bolnim trenucima", napisao je.

Pročitajte više