Obračun narkokartela: U Meksiku pronađena četiri obezglavljena i mučena tijela

Ilustracija: Google Maps

ČETIRI obezglavljena tijela, sva s tragovima mučenja, ekshumirana su iz masovne grobnice u istočnom Meksiku, poznatom po kriminalu, točnije švercu droge, iznuđivanjima, otmicama i ubojstvima, objavila je tamošnja policija u petak, javlja AFP.

Vlasti su pronašle obezglavljena tijela trojice muškaraca i jedne žene. Anonimni policajac ispričao je medijima kako su tijela pronađena nakon anonimne dojave.

U grobnici su pronađene dvije lubanje, pretpostavlja se da pripadaju dvama obezglavljenim tijelima. Tijela su pronađena u gradu Minatitlanu, oko 250 kilometara južno od meksičkog lučkog grada Veracruza, na teritoriju narkoklana Zeta, poznatom po švercu droge i oružja, pranju novca, otmicama, iznudama, ubojstvima lokalnog stanovništva te ilegalnim prelascima granice s SAD-om.

U četvrtak je u drugom gradu savezne države Veracruz u sukobu s vojnicima ubijeno devet osoba za koje se sumnja da su članovi narkoklana.

Podsjećamo, Zeta se pojavila kasnih 90-ih godina, a njezini su članovi uglavnom dezerteri iz elitnih vojnih redova. Otada se bore za prevlast s drugim narkobandama u Meksiku, ali i s vlastima koje im neuspješno pokušavaju stati na kraj.

Pročitajte više