Očajna obitelj bebe Mie oboljele od rijetke bolesti crijeva moli za pomoć

Foto: Facebook

NESRETNA zagrebačka obitelj moli za pomoć jer sami više ne mogu riješiti svoje probleme. Njihovoj drugoj kćeri Miji s navršenih 20 dana dijagnosticiran je mega kolon, što je vrlo rijetka i opasna bolest crijeva.

Djevojčica uopće nema ganglijskih stanica u mišiću. Nalazi su joj jako loši i mora na operaciju u travnju kad malo ojača. Do operacije je roditelji moraju jako paziti. Rekli su im da je operacija komplicirana te da je vrlo rijetko izvedena, na Rebru navodno samo 4 puta.

Djevojčica svaki dan mora u Klaićevu na klistiranje. U stanu su koji plaćaju više od 2000 kuna mjesečno i režije. Auto nemaju, tramvajem Miu ne smiju voziti jer moraju paziti da ne bi dobila neki virus ili infekciju.

I katetere sami kupuju

Bračni par živi u podstanarskom stanu i imaju još 5-godišnju kćer. U gradu nemaju nikog svog, nikakve rodbine. Mama je nezaposlena. Stariju sestru nemaju kome ostaviti jer ne ide u vrtić, a mama mora biti uz Miu koja sisa. Otac je stalno na bolovanjima, godišnjima, neplaćenom. Zbog svega toga mu je zadnja plaća bila 1900 kuna.

Nesretnoj obitelji je uz sve potrebno i puno pelena broj 3 budući da curica ima česte eksplozivne stolice, ali i vlažne maramice i kreme za guzu jer joj je koža iznimno osjetljiva.

Roditeljima su u bolnici rekli da im više ne mogu davati katetere jer oni na koje imaju pravo nisu adekvatni debljinom jer su za odrasle. Sada moraju sve kupovati sami. Potreban im je kateter nalaton zenski CH 12 4,0mm 18cm (kateteri s bijelim čepom).

Tko želi pomoći može stvari poslati na adresu "FB humanitarci Zagreb", Rebar 2a, 10000 Zagreb
šifra Tiska 900690 ZG - KOZJAK ili uplatiti novac s opisom plaćanja Mia. Stvari možete ostaviti i na sabirnim mjestima: caffe bar Krolo, Radićeva 7; knjigovežnica Grafikon, Praška 6 i caffe bar Gurman, Mate Lovraka 21, Studenski grad.

"Uključimo se i pomognimo, ova se bebica tek rodila, a već se toliko pati sa svojom obitelji", kažu FB Humanitarci.

 

Pročitajte više