Odbijen zahtjev Vojislava Blaževića za ukidanje istražnog pritvora: "Sam se doveo u ovako teško stanje"

Foto: Facebook

ISTRAŽNA sutkinja zagrebačkog Županijskog suda odbila je zahtjev obrane Vojislava Blaževića, osumnjičenog za podmetanje dviju eksplozivnih naprava u Zagrebu, da mu se ukine istražni zatvor te da se protiv njega prekine istraga jer je zbog štrajka glađu u teškom zdravstvenom stanju. Psihijatrijski tim iz Vrapča utvrdio je da je Blažević ubrojiv te da se sam doveo u ovako teško sanje.

Podsjetimo, Blažević je proteklog petka zbog lošeg zdravstvenog stanja prisilno hospitaliziran u KBC-u Rebro te je primio infuziju. Naime, Blažević od uhićenja 13. siječnja štrajka glađu, a u posljednja je dva mjeseca izgubio 20-ak kilograma.

Prošlog tjedna sutkinja istrage odbila je njegov prijedlog za određivanje jamčevine uz obrazloženje da ne može adekvatno jamstvo zamijeniti istražni zatvor. Blažević je ponudio jamčevinu u iznosu od 100 tisuća kuna. Blažević je prošlog tjedna dodatno radikalizirao svoj štrajk glađu - do tada je odbijao samo hranu, a nakon odbijenice sutkinje je počeo odbijati i sokove te infuziju.

"Na Rebru su utvrdili da je neubrojiv, da je u takvom stanju da ne može odlučivati o sebi, o svom zdravlju", kazao je njegov odvjetnik Branko Šerić.

Vezano uz zahtjev za ukidanjem pritvora Blaževiću, njegov odvjetnik je kazao: "Već je dva mjeseca u pritvoru, a maksimum trajanja pritvora za ovo kazneno djelo je tri mjeseca".

Pročitajte više