Odvjetnik Nobilo i tajkun Carić prevarili radnice DTR-a: Dužni 3 plaće i naknade za prijevoz

Foto: Index

"OČAJNI smo, ponestaje nam opcija. Nije valjda da ćemo morati opet u štrajk!", kaže nam jedna od radnica Domaće tvornice rublja (DTR), nakon što se izjalovilo još jedno obećanje novopečenih vlasnika Milana Carića i njegovog partnera Ante Nobila da će im u ponedjeljak biti isplaćena makar jedna od tri zaostale plaće.

> I nakon predstečajne nagodbe: Nobilo i Carić duguju 3 plaće radnicama DTR-a i naknade za 9 mjeseci

Podsjetimo, nekadašnji gigant s crnim prepoznatljivim logom dimnjačara našao se u problemima nakon predstečajne nagodbe, a radnicama su dužni plaće za ožujak, travanj i svibanj.

Nije isplaćeno čak devet naknada za prijevoz, što je znatna stavka za preživljavanje ovih radnica jer se radi o minimalnim plaćama. Računi tvrtke nalaze su u blokadi već 58 dana.

Obećali, nisu ispunili i više se nisu javljali


Uprava tvrtke u prošlotjednom razgovoru za Index, obećala je za ponedjeljak makar jednu plaću te hitnu deblokadu računa. No, to se nije dogodilo. Račun tvrtke i dalje je blokiran,  a ostalo je još samo tri dana kako bi se ispunili uvjeti za pokretanje stečaja ili likvidacije. 

Za blokadu su "zaslužni" Porezna uprava zbog plaća te dio radnica koji su dobili pozitivne presude u sudskim postupcima.

Podsjetimo kako su radnice štrajkale prošle godine zbog očajnog financijskog stanja u tvornici, no spas je stigao preko zagrebačkog poduzetnika Carića i odvjetnika Nobila. Oni su 65,45 posto dionica DTR-a kupili na javnoj dražbi u ovršnom postupku, a za dionice je plaćeno 890.000 kuna što je značio i spas od stečaja za tvrtku. Tada je utvrđeno kako je ukupni dug tvrtke 6,5 milijuna kuna. Vlasnici su doveli njemački menadžment te obećali skori izlazak iz krize.

Carić: Sve sam dao!

"Sve sam dao. Zagrebačko sam dijete i htio sam spasiti tu nekada uspješnu tvrtku. Dao sam sve što imam. Već godinu i pol dana iz svog džepa spašavam tvrtku i dajem za plaće. Mislio sam da ću prebacivanjem poslovanja na njemačku menadžment tvrtku pomoći tvornici, ali stvari očito ne idu željenim tokom. Ne znam, razočaran sam", kaže vlasnik Milan Carić u razgovoru za Index.

Obećao nam je i kontakt s upravom tvrtkom, no nitko nam se nije javljao. 

Pročitajte više