Okrutna sutkinja IS-a zatražila i dobila odrubljenu glavu kao vjenčani dar

Screenshost: Abu Bakr al-Baghdadi/YouTube

VOĐA IS-a Abu Bakr al-Baghdadi navodno je osobno odobrio zahtjev sadističke i okrutne sutkinje koja provodi strogi šerijatski zakon da kao svadbeni poklon dobije odrubljenu glavu nevjernika.

Tvrdnje u ekskluzivnom intervjuu za britanski tabloid Daily Mail iznosi žena koja je pobjegla od IS-a i koristi pseudonim Leena.

Leena kaže da je al- Baghdadi tek dijelom udovoljio zloglasnoj sutkinji, jer je ona na kraju dobila žensku, umjesto zatražene muške glave.

Vođa je navodno inzistirao da glava mora pripadati ženi zbog strogih pravila o segregaciji muških i ženskih pitanja. Glavu je na kraju izgubila druga sutkinja IS-a koja je prema pisanju Daily Maila lažno optužena za špijunažu. 

Leena u intervjuu svjedoči i o drugim gnjusnim i nezamislivim zločinima IS-a, uključujući ubojstva djece i pripadnika jezidske manjine, bičevanje i seksualno zlostavljanje žena.

"Kad su strani borci i žene prvi put stigli mi smo mislili da su oni heroji. Oni su došli dati svoje živote u borbi za nas, u borbi za našu slobodu," rekla je Leena i dodala kako je uskoro postalo jasno da pripadnike IS-a zanimaju isključivo "novac, zlato i roblje" zbog čega kaže da oni nisu ništa drugo nego "silovatelji, pljačkaši i lopovi".

Pročitajte više